Italské Chef Menu z Piemontských vinic

Tomáš Juřík

V menu si přijdou na své milovníci masa, fanoušci grilované zeleniny, příznivci netradičních chuťových kombinací i vyznavači ověřené klasiky v novém podání.

Vyslovte něžné Piemont před opravdovými gurmány a začnou se jim sbíhat sliny. Ty nejkvalitnější suroviny vybral a připravil Tomáš Juřík, šéfkuchař vyhlášené pražské restaurace La Finestra in Cucina.

„Poznejte lákadla severozápadní Itálie i vy. Ochutnejte Italské Chef Menu z Piemontských vinic. “

Vinařská oblast Piemont je součástí světového kulturního dědictví UNESCO. Pádská nížina plodí úžasně šťavnatou zeleninu a pro lískové oříšky si do ní jezdí vyhlášení čokolatiéři z celého světa.
V menu si přijdou na své milovníci masa, fanoušci grilované zeleniny, příznivci netradičních chuťových kombinací i vyznavači ověřené klasiky v novém podání.

V první bagetě Kuře Fontina vás zaujme jemný oříškový dresink. Šťavnatá kuřecí prsa pečená v bylinkách jsou dále doplněna salátem radicchio a zapečená s jemným horským sýrem Fontina. Vše je decentně posypáno křupavými lískovými oříšky.

Druhá bageta nese název Hovězí Brasato. Kvalitní maso se dlouze dusí na kořenové zelenině a červeném víně, přesně tak, jak je to pro tuto oblast Itálii typické. K masu skvěle ladí chutný a jemně pikantní dresink z hrubozrnné hořčice, šťavnaté cibulky v balsamicu a sýr Grana padano. Delikátní oříškovou chuť dodává bagetce svěží polníček. Hovězí maso má díky úpravě sous-vide spolu s vínem velmi výraznou chuť. V kombinaci se sýrem a kyselými cibulkami cipollini je mým favoritem celého menu.

Jarní večery bývají stále chladné, a tak přijde k chuti a pro zahřátí jemný Cizrnový krém. Krémová polévka z cizrny je zjemněná smetanou a podává se s opečenou pancettou a krutony.

Lehčí a zdravější jídla plná chutí najdete i tentokrát v menu Fit Calories. Prvním z nich je zeleninový Verdura Wrap, ve kterém dominuje grilovaný lilek a cuketa. Netradiční kombinace s citronovou ricottou, rozinkami a čerstvou mátou vás příjemně překvapí.

Druhou fit svačinu představuje Losos & Avokádo. Marinovaný losos a šťouchané avokádo tvoří oblíbené, skvěle si notující duo, které mezi dvěma rozpečenými dýňovými chleby báječně doplňuje marinovaná salátová okurka

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz