První učitelkou Luca Norcia byla jeho neapolská babička, které o nedělích pomáhal připravovat rodinné obědy.
Právě babička mu do školy chystala svačinu v podobě světlého chleba se salsicciou – pokrmem, který neodmyslitelně patří k neapolským ulicím a stánkům. Právě tato vzpomínka na dětství Lucu inspirovala při přípravě menu pro Bageterii Boulevard. Z okolí Vesuvu si do receptur baget ze Chef Menu Kampánie také vybral všudypřítomné fíky, typickou nakládanou brokolici, místní sýry a sušenou krkovici, známou jako coppa.
Profesionální kuchařskému vzdělání se Lucovi Norciovi dostalo v Miláně na kuchařské a cukrářské akademii, kde se učil pod vedením michelinských kuchařů. Sám později vařil v mnoha vyhlášených kuchyních ve Francii, Monaku a Španělsku. Luca se také aktivně věnuje vzdělávání mladých kuchařů a v Praze, kde působí přes 10 let, vede kuchyň v Café de Paris na Malé Straně.