pozic

Strč hlad do kapsy
s mobilní aplikací BB

 
 
Skotské chef menu

Skotské chef menu

Skotsko je známé jako země zahalená mlhou, kde jezera a vřesoviště ukrývají všechna možná tajemství a z vrchů fouká studený vítr. Právě tato drsnost naučila šéfkuchaře Thomase O'Sullivana připravovat jídla, která zahřejí, uspokojí a rozptýlí splín. Vyzkoušejte, jak to dělal, v našem šéfkuchařském menu.

Thomas O´Sullivan

Thomas O´Sullivan

Pokud chcete ochutnat opravdové Skotsko, nesmíte vynechat Cullen Soup

Thomas O´Sullivan, rodák z Glasgow, tříbil své kuchařské umění na různých místech Skotska.  Absolvoval Glasgow College of Food Technology. Fine dining si osvojil v přímořském Inverness i v hornatém Pitlochry, a poté se vrátil do rodného Glasgow, kde mimo jiné vedl kuchyň v podniku The Sparkle Horse.
I když Thomas miluje skotskou krajinu, láska k jeho ženě ho přivedla do středu Evropy. Jeho jídlo jste mohli ochutnat v pražské rybárně Blue Fjord nebo McCarthy´s Irish Pub. Nyní se soustředí na rozběhnutí vlastního podniku.
Skotské menu pro Bageterii Boulevard je pro něj osobní záležitostí. Vepřová líčka s jablky pro něj představují základ skotské kuchyně – byl to první recept, který připravil v Inverness. Podle Thomase jde o tak tradiční kombinaci jako je Fish & Chips v Anglii. Možná překvapí, že nedílnou součástí skotské kuchyně je i sýr podobný brie, Thomas jej proto přirozeně do receptury bagety zařadil.
Recepturou Kuře & Whisky Thomas vzdal hold skotské klasice Balmoral Chicken. Místo tradiční nádivky z vnitřností připravil modernější variantu, která lépe odpovídá českému vkusu. Zachoval však autentické prvky – vůni whisky, tymiánu, chuť čerstvého sýra a máslového pórku.

Pokud ale chcete ochutnat opravdové Skotsko, nesmíte podle Thomase vynechat Cullen Soup. Tato krémová polévka, známá i jako cullen skink, pojmenovaná po přímořském městečku na severu, se dělá z uzené tresky naložené v mléce, brambor a pórku.

Pokud chcete ochutnat opravdové Skotsko, nesmíte vynechat Cullen Soup

Skotské chef menu

Líčka s jablky

Líčka s jablky

Vepřová líčka Sousvide, Camembert, celerová majonéza, Dijónský dresink, pečená jablka, polníček

Kuře & Whisky

Kuře & Whisky

kuře, pórková majonéza, máslový pórek, slanina, whisky cream cheese, rukola

Cullen soup

Cullen soup

uzená treska, pórek,, brambory, zakysaná smetana, pažitka

 

Předchozí chef menu

v prodeji do 15.10. Slovinské Chef menu Chef Menu à Paris Sardinské Chef menu Irské Chef menu Istanbulské Chef Menu Katalánské Chef menu Zapomenuté recepty z 60. let Belgické Chef menu Chef menu Balkán Chef menu Provence Švýcarské Chef menu Chef menu z Farmy Trentino Chef menu Dánské Chef menu Pyrenejské Chef menu Slovenské Chef menu Marcela Ihnačáka Portugalské Chef Menu Italské Chef Menu z Piemontských vinic Tyrolské Chef Menu Britské Chef menu Saint-Tropez Chef Menu Chef menu z Apulie Zimní Chef menu mistra české kuchyně Skandinávské Chef Menu Toskánské chef menu Jaro v Marche Alpské Chef Menu Martina Kortuse Chef menu Miroslava Kaliny Greek Style Asijské chef menu Rakousko-uherské zimní chef menu Hvězdná zima

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz