Skotsko je známé jako země zahalená mlhou, kde jezera a vřesoviště ukrývají všechna možná tajemství a z vrchů fouká studený vítr. Právě tato drsnost naučila šéfkuchaře Thomase O'Sullivana připravovat jídla, která zahřejí, uspokojí a rozptýlí splín. Vyzkoušejte, jak to dělal, v našem šéfkuchařském menu.
Thomas O´Sullivan
Pokud chcete ochutnat opravdové Skotsko, nesmíte vynechat Cullen Soup
Thomas O´Sullivan, rodák z Glasgow, tříbil své kuchařské umění na různých místech Skotska. Absolvoval Glasgow College of Food Technology. Fine dining si osvojil v přímořském Inverness i v hornatém Pitlochry, a poté se vrátil do rodného Glasgow, kde mimo jiné vedl kuchyň v podniku The Sparkle Horse.
I když Thomas miluje skotskou krajinu, láska k jeho ženě ho přivedla do středu Evropy. Jeho jídlo jste mohli ochutnat v pražské rybárně Blue Fjord nebo McCarthy´s Irish Pub. Nyní se soustředí na rozběhnutí vlastního podniku.
Skotské menu pro Bageterii Boulevard je pro něj osobní záležitostí. Vepřová líčka s jablky pro něj představují základ skotské kuchyně – byl to první recept, který připravil v Inverness. Podle Thomase jde o tak tradiční kombinaci jako je Fish & Chips v Anglii. Možná překvapí, že nedílnou součástí skotské kuchyně je i sýr podobný brie, Thomas jej proto přirozeně do receptury bagety zařadil.
Recepturou Kuře & Whisky Thomas vzdal hold skotské klasice Balmoral Chicken. Místo tradiční nádivky z vnitřností připravil modernější variantu, která lépe odpovídá českému vkusu. Zachoval však autentické prvky – vůni whisky, tymiánu, chuť čerstvého sýra a máslového pórku.
Pokud ale chcete ochutnat opravdové Skotsko, nesmíte podle Thomase vynechat Cullen Soup. Tato krémová polévka, známá i jako cullen skink, pojmenovaná po přímořském městečku na severu, se dělá z uzené tresky naložené v mléce, brambor a pórku.
Pokud chcete ochutnat opravdové Skotsko, nesmíte vynechat Cullen Soup