KDO JSME

superbrands

Bageterie Boulevard je rychlé občerstvení pro náročné. V dnešním uspěchaném světě nabízíme výjimečný chuťový zážitek, na který nečekáte dlouho a vychutnáte si ho doslova všemi smysly.

Jsme exprès gourmet. Koncept moderních restaurací se stylovou atmosférou, které zákazníka rozmazlují gurmánskými specialitami vytvořenými podle receptur šéfkuchařů. Připravujeme je z čerstvých regionálních surovin, ve čerstvě rozpékaných bagetách a dalších variantách nadýchaného pečiva.

Vedle vyhlášených, čerstvě plněných baget jsou se značkou Bageterie Boulevard spojené i dozlatova pečené brambory Patatas, husté krémové polévky, Ice tea vlastní výroby, jogurty, freshe nebo bohaté snídaňové menu.

Pravidelně obměňujeme sezónní Chef menu, které je vždy inspirováno kuchyní vybraného evropského či světového regionu, takže u nás v každém ročním období ochutnáte nové speciality, včetně těch z řady Fit Calories, pokud si hlídáte štíhlou linii.

Zastavte se v jedné z restaurací Bageterie Boulevard na pečlivě a rychle podávané gurmánské lahůdky v lehkém francouzském stylu. 

Těšíme se na vás.

Historie

Boulevard, čti: bulvár

Historie Bageterie Boulevard je propojena se vznikem bulváru, coby novinového žánru. Nevěříte? Tak čtěte.

Paříž 1940

Podle legendy vše začalo v době nacistické okupace Paříže, kdy město postihl úplný zákaz vydávání novin a uzavření všech novinových redakcí. Pro většinu novinářů to znamenalo ztrátu zaměstnání a nutnost hledat si novou obživu. Pierre Miette a Francoise Beurre, pracující do té doby v malé redakci deníku „JOURNAL D᾿HIER“, přijali práci v nedalekém pekařství. Tomu se odjakživa říkalo Boulangerie Boulevard, díky jeho poloze na rohu dvou širokých ulic.

Nápad z fronty (na bagety)

Původní povolání v sobě ale novináři nezapřeli. Se zájmem poslouchali, o čem si zákazníci ve frontě na čerstvé pečivo mezi sebou povídali. Byly to různé historky o nejnovějším dění ve městě. Pierra a Francoise napadlo, že by odposlechnuté zprávičky mohli tisknout na papír, do kterého balí pečivo.

Psáno stručně, tištěno ručně

A tak, zatímco přes den v krámku prodávali, přes noc sepisovali a tiskli to, co za celý den pochytili za pultem od zákazníků. Sestrojili si primitivní tiskařský strojek, který sestával z vaničky na inkoust a jednotlivých slov. Ta si vyráběli z použitých cukrářských formiček. Museli jich používat jen velmi omezený počet, ale na psaní krátkých článků, informací z druhé ruky a drobných anekdot to stačilo. Lidé si jejich jednoduchý styl oblíbili a obaly baget se tak staly jediným necenzurovaným zdrojem informací pro místní lidi.

První poválečný bulvár

Po válce si Pierre a Francoise otevírají vlastní redakci a 1. ledna 1946 vychází první číslo jejich jednostránkového plátku. Ten byl pro své, v té době ojedinělé zaměření na místní aférky, a díky zcela neobvyklému formátu, nadměrné velikosti nadpisů a velmi omezenému počtu používaných slov, považován za prvního představitele nového žánru. Ne náhodou dostal jméno po pekařství, kde to všechno začalo. A tak vznikl první bulvár...

Naše historie

  1. Otevřena první pobočka BB

    8.3. 2003

    Na Dejvickém kuláťáku se otevřela první pobočka, která je jednou z nejoblíbenějších do dnes.

  2. Míříme do centra Prahy

    8.10. 2005

    Nová pobočka otevřena na Vodičkově ulici blízko Václavského náměstí.

  3. Nové pobočky v Praze

    1.2. 2008

    V Praze jsme otevřeli hned 3 nové pobočky: - Na Poříčí - Nákupní centrum Arkády Pankrác - Nákupní centrum Atrium Flora

  4. První pobočka mimo Prahu

    25.7. 2008

    Rozkročili jsme se i mimo hlavní město, konkrétně na Liberec.

  5. Nová pobočka obohatila Karlín

    21.6. 2010

    Karlín má černou duši, nová BB mu moc sluší.

  6. V Praze bují Bageterie

    11.9. 2011

    Nové pobočky jsou: - na Václavském náměstí v paláci Koruna - v Metropoli Zličín - v Nákupním centru Eden

  7. Dobíváme území

    20.2. 2012

    Našim bagetám podlehli v: - Plzeňské Olympii - Hradeckém Futuru - Ostravské nové Karolíně - Bratislavském Centrálu - ten je zároveň první zahraniční pobočkou

  8. Pečeme i na Národní v Praze

    12.12. 2012

    Dvoupatrová pobočka na Národní ulici v Praze už také servíruje čerstvě upečené bagety a vypečené články.

  9. Na Borech vyhlášen poplach

    22.3. 2013

    V Plzeňské věznici Bory byly navýšeny stráže poté, co nedaleko otevřela Bageterie Boulevard. "Vězni se pokouší o útěk na oběd" řekl mluvčí Jan Kokta a ukusoval Caesar bagetu.

  10. Hipsteři opouští kavárny

    9.5. 2013

    Na Letné se dějí věci. Kavárníci si stěžují na novodobého krysaře. Prý hraje na bagetu a běhají za ním všichni lokální hipsteři.

  11. Vydavatelé přepisují průvodce Prahou

    8.5. 2014

    Doporučená trasa na prohlídku Prahy píše jasně: Pražský hrad, Orloj, Bageterie Boulevard Železná, Muzeum. "Je to dlouhá procházka, ale na bagetě v BB jsem si opravdu smlsnul" popsal návštěvu Prahy John Hunger.

  12. Vlaky v Ústí nabírají zpoždění

    1.6. 2014

    "Nemůžeme s tím nic dělat, strojvedoucí vyskakují z vlaků a utíkají do nové Bageterie" rozčiluje se místní průvodčí J.Plácačka.

  13. Skončila hladovka ve Francouzské ulici

    1.11. 2014

    Nově tu totiž otevřela Bageterie Boulevard. "Už bylo na čase, sacré bleu" utrousil jeden z místních milovníků Francie.

  14. Astronomové odklonili pozornost od černých děr

    1.3. 2015

    Od doby, co je v Centru Černý Most otevřena Bageterie Boulevard vzrostl počet návštěvníků s dalekohledy.

  15. Stavba mostu na Rohanském nábřeží

    7.4. 2015

    Otevřela nová pobočka BB v Sokolovské ulici a hned jsme zaznamenali problémy v dopravě. Zaměstnanci z blízkých kanceláří nerespektují dopravní značení a vbíhají do vozovky při úprku na bagetu. "Mimo mostní konstrukci zvažujeme i lanovku přímo do BB" uvedl strážník Milan Lapka.

  16. Pardubice mění perníky za patatas

    4.5. 2015

    Konec perníků! Patatas jsou tady.

  17. Otevřeno v Brně

    11.5. 2015

    Nová pobočka ve Vaňkovce

  18. Otevíráme Kladno

    1.9. 2015

    Otevřena nová Kladenská pobočka.

  19. Otevíráme v OC Eurovea

    13.10. 2015

    Již 2.pobočka v Bratislavě je otevřena.

  20. Bagety letí za teplem

    23.2. 2016

    Otevíráme v Dubaji

  21. Dinosauři slintají kolem food courtu

    1.10. 2016

    Otevřeli jsme v Galerii Harfa v Praze.

  22. V Plaze je BBlaze

    4.10. 2016

    Otevíráme již třetí pobočku v Plzni.

  23. BB go West

    27.10. 2016

    Bageterie se vydala do Německa - první pobočku jsme otevřeli v Drážďanech.

  24. Aupark v Hradci otevřel brány

    11.11. 2016

    V novém OC v Hradci Králové najdete i novou BB.

  25. Bagety dominují Plzni

    23.2. 2017

    V Plzeňském OC se otevřela další Plzeňská pobočka Bageterie Boulevard.

  26. Hurá už druhá!

    17.3. 2017

    Otevřeli jsme pro vás další pobočku v Německu, tentokrát v Berlíně.

Chef menu: Nápady od kuchařských mistrů

Na naše sezónní menu jsme opravdu pyšní. Připravují je pro nás šéfkuchaři, kteří se v oboru výrazně prosadili, a jejich recepty můžete ochutnat v těch nejprestižnějších restauracích. V minulosti to byli například Roman Dolejš, David Šašek, Titus Eliáš, Pavel Sapík, Kamu, Lubo Mikuš, Mirek Kalina, Martin Kotrus a další. Všechny je můžete vidět níže.

Chef menu měníme jednou za čtvrt roku a vždy je připraveno podle posledních gastronomických trendů, tematicky a z originálních sezonních surovin.

Chef menu už připravili:

KVALITA A ORIGINALITA

Nejsme fastfood. Jsme exprès gourmet! To znamená, že pokrmy připravujeme rychle, ale jakkoli neslevujeme z nároků na kvalitu a chuť našich specialit. Používáme sezónní a lokální suroviny, které náš tým pečlivě vybírá a hodnotí. V BB bagetách ale najdete i originální ingredience, které jsou typické spíše pro luxusnější restaurace.

Kontakty

Martina Hájková – marketing
mhajkova@bb.cz

Anna Křivská – personalista
prace@bb.cz

Michal Dyml – investiční manager a manager výstavby
mdyml@bb.cz

Markéta Krejčíková – expansion & franchise manager
mkrejcikova@bb.cz

Daniela Hadviždžáková - BBBOX
dhadvizdzakova@bb.cz

Crocodille ČR, spol. s.r.o.
Poděbradská 55/88
198 00 Praha 9

Telefon recepce: 283 061 711
Fax recepce: 283 061 723

IČ: 43001343
DIČ: CZ 699003920

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz