Manifesto

Evropská kuchyně do každé ruky

Co vznikne, když spojíte křupavou bagetu se šéfkuchařem? Křupavý šéfkuchař? Ne. Kulinářský zážitek dostupný každému, kdo chce v sobě probudit labužníka. A zároveň rychlý způsob, jak objevit rozmanité bohatství evropské gastronomie. My jsme to zkusili.

Špičkovým evropským šéfkuchařům jsme dali volnost a do ruky bagetu. A oni ji naplnili tím nejlepším z regionálních kuchyní starého kontinentu. Jasně tak dokázali, že rychlé jídlo vůbec nemusí být kompromis. Nejen proto u nás platí, že šéfkuchař má vždycky pravdu.

Rychlé občerstvení pro náročné

V dnešním uspěchaném světě nabízíme výjimečný chuťový zážitek, na který nečekáte dlouho a vychutnáte si ho doslova všemi smysly.

Jsme exprès gourmet. Koncept moderních restaurací se stylovou atmosférou, které zákazníka rozmazlují gurmánskými specialitami vytvořenými podle receptur šéfkuchařů. Připravujeme je z čerstvých regionálních surovin, v čerstvých křupavých bagetách a dalších variantách nadýchaného pečiva.

Vedle vyhlášených, čerstvě plněných baget jsou se značkou Bageterie Boulevard spojené i dozlatova pečené brambory Patatas, husté krémové polévky, Ice tea vlastní výroby, jogurty, freshe nebo bohaté snídaňové menu.

Pravidelně obměňujeme sezónní Chef menu, které je vždy inspirováno kuchyní vybraného evropského či světového regionu, takže u nás v každém ročním období ochutnáte nové speciality, včetně těch z řady Balanced Calories, pokud si hlídáte štíhlou linii.

Zastavte se v jedné z restaurací Bageterie Boulevard na pečlivě a rychle podávané gurmánské lahůdky v lehkém francouzském stylu.

Těšíme se na vás.

Historie

Historie Bageterie Boulevard je propojena se vznikem bulváru, coby novinového žánru. Nevěříte? Tak se dívejte.

Paříž 1940

Podle legendy vše začalo v době nacistické okupace Paříže, kdy město postihl úplný zákaz vydávání novin a uzavření všech novinových redakcí. Pro většinu novinářů to znamenalo ztrátu zaměstnání a nutnost hledat si novou obživu. Pierre Miette a Francoise Beurre, pracující do té doby v malé redakci deníku „JOURNAL D᾿HIER“, přijali práci v nedalekém pekařství. Tomu se odjakživa říkalo Boulangerie Boulevard, díky jeho poloze na rohu dvou širokých ulic.

Psáno stručně, tištěno ručně

A tak, zatímco přes den v krámku prodávali, přes noc sepisovali a tiskli to, co za celý den pochytili za pultem od zákazníků. Sestrojili si primitivní tiskařský strojek, který sestával z vaničky na inkoust a jednotlivých slov. Ta si vyráběli z použitých cukrářských formiček. Museli jich používat jen velmi omezený počet, ale na psaní krátkých článků, informací z druhé ruky a drobných anekdot to stačilo. Lidé si jejich jednoduchý styl oblíbili a obaly baget se tak staly jediným necenzurovaným zdrojem informací pro místní lidi.

Nápad z fronty (na bagety)

Původní povolání v sobě ale novináři nezapřeli. Se zájmem poslouchali, o čem si zákazníci ve frontě na čerstvé pečivo mezi sebou povídali. Byly to různé historky o nejnovějším dění ve městě. Pierra a Francoise napadlo, že by odposlechnuté zprávičky mohli tisknout na papír, do kterého balí pečivo.

První poválečný bulvár

Po válce si Pierre a Francoise otevírají vlastní redakci a 1. ledna 1946 vychází první číslo jejich jednostránkového plátku. Ten byl pro své, v té době ojedinělé zaměření na místní aférky, a díky zcela neobvyklému formátu, nadměrné velikosti nadpisů a velmi omezenému počtu používaných slov, považován za prvního představitele nového žánru. Ne náhodou dostal jméno po pekařství, kde to všechno začalo. A tak vznikl první bulvár...

Naše historie

  1. 8.3. 2003Otevřena první pobočka BB

    Na Dejvickém kuláťáku se otevřela první pobočka, která je jednou z nejoblíbenějších dodnes.

  2. 8.10. 2005Míříme do centra Prahy

    Nová pobočka otevřena na Vodičkově ulici blízko Václavského náměstí.

  3. 1.2. 2008Nové pobočky v Praze

    V Praze jsme otevřeli hned 3 nové pobočky: - Na Poříčí - Nákupní centrum Arkády Pankrác - Nákupní centrum Atrium Flora

  4. 25.7. 2008První pobočka mimo Prahu

    Rozkročili jsme se i mimo hlavní město, konkrétně na Liberec.

  5. 21.6. 2010Nová pobočka obohatila Karlín

    Karlín má černou duši, nová BB mu moc sluší.

  6. 11.9. 2011V Praze bují Bageterie

    Nové pobočky jsou: - na Václavském náměstí v paláci Koruna - v Metropoli Zličín - v Nákupním centru Eden

  7. 20.2. 2012Dobýváme území

    Našim bagetám podlehli v: - Plzeňské Olympii - Hradeckém Futuru - Ostravské nové Karolíně - Bratislavském Centrálu - ten je zároveň první zahraniční pobočkou

  8. 12.12. 2012Pečeme i na Národní v Praze

    Dvoupatrová pobočka na Národní ulici v Praze už také servíruje čerstvě upečené bagety a vypečené články.

  9. 22.3. 2013Na Borech vyhlášen poplach

    V Plzeňské věznici Bory byly navýšeny stráže poté, co nedaleko otevřela Bageterie Boulevard. "Vězni se pokouší o útěk na oběd" řekl mluvčí Jan Kokta a ukusoval Caesar bagetu.

  10. 9.5. 2013Hipsteři opouští kavárny

    Na Letné se dějí věci. Kavárníci si stěžují na novodobého krysaře. Prý hraje na bagetu a běhají za ním všichni lokální hipsteři.

  11. 8.5. 2014Vydavatelé přepisují průvodce Prahou

    Doporučená trasa na prohlídku Prahy píše jasně: Pražský hrad, Orloj, Bageterie Boulevard Železná, Muzeum. "Je to dlouhá procházka, ale na bagetě v BB jsem si opravdu smlsnul" popsal návštěvu Prahy John Hunger.

  12. 1.6. 2014Vlaky v Ústí nabírají zpoždění

    "Nemůžeme s tím nic dělat, strojvedoucí vyskakují z vlaků a utíkají do nové Bageterie" rozčiluje se místní průvodčí J.Plácačka.

  13. 1.11. 2014Skončila hladovka ve Francouzské ulici

    Nově tu totiž otevřela Bageterie Boulevard. "Už bylo na čase, sacré bleu" utrousil jeden z místních milovníků Francie.

  14. 1.3. 2015Astronomové odklonili pozornost od černých děr

    Od doby, co je v Centru Černý Most otevřena Bageterie Boulevard vzrostl počet návštěvníků s dalekohledy.

  15. 7.4. 2015Stavba mostu na Rohanském nábřeží

    Otevřela nová pobočka BB v Sokolovské ulici a hned jsme zaznamenali problémy v dopravě. Zaměstnanci z blízkých kanceláří nerespektují dopravní značení a vbíhají do vozovky při úprku na bagetu. "Mimo mostní konstrukci zvažujeme i lanovku přímo do BB" uvedl strážník Milan Lapka.

  16. 4.5. 2015Pardubice mění perníky za patatas

    Konec perníků! Patatas jsou tady.

  17. 11.5. 2015Otevřeno v Brně

    Nová pobočka ve Vaňkovce

  18. 1.9. 2015Otevíráme Kladno

    Otevřena nová Kladenská pobočka.

  19. 13.10. 2015Otevíráme v OC Eurovea

    Již 2.pobočka v Bratislavě je otevřena.

  20. 23.2. 2016Bagety letí za teplem

    Otevíráme v Dubaji

  21. 1.10. 2016Dinosauři slintají kolem food courtu

    Otevřeli jsme v Galerii Harfa v Praze.

  22. 4.10. 2016V Plaze je BBlaze

    Otevíráme již třetí pobočku v Plzni.

  23. 27.10. 2016BB go West

    Bageterie se vydala do Německa - první pobočku jsme otevřeli v Drážďanech.

  24. 11.11. 2016Aupark v Hradci otevřel brány

    V novém OC v Hradci Králové najdete i novou BB.

  25. 23.2. 2017Bagety dominují Plzni

    V Plzeňském OC se otevřela další Plzeňská pobočka Bageterie Boulevard.

  26. 17.3. 2017Hurá už druhá!

    Otevřeli jsme pro vás další pobočku v Německu, tentokrát v Berlíně.

  27. 6.11. 2017Nová pobočka BB Olympia

    Druhou pobočku v Brně jsme otevřeli na konci roku 2017

  28. 1.7. 2018Otevření druhé pobočky v Dubaji

    Dubai International Academic City

  29. 4.7. 2018Otevření prvního pražského Drivu

    Tento den jsme otevřeli DRIVE pobočku na Hornoměcholupské

  30. 22.8. 2018Restaurace co má DRIVE!

    Nová DRIVE restaurace ve Vestci

  31. 30.8. 2018Nová pobočka v OC Letňany

    Otevření 30.08.2018

  32. 19.11. 2018Otevření Butovic

    V druhé polovině Listopadu jsme otevřeli pobočku ve foodcourtu v Galerii Butovice

  33. 30.11. 2018První restaurace v Kolíně

    Na konci listopadu jsme otevřeli vůbec první pobočku v Kolíně

  34. 1.12. 2018První restaurace v Mladě Boleslavi

    Na konci listopadu jsme otevřeli vůbec první pobočku v Mladé Boleslavi. Najdete ji v OC Bondy.

  35. 10.12. 2018Nová pražská pobočka na Dukelských Hrdinů

    Novou pobočku jsme otevřeli u Strossmayerova náměstí v Praze.

  36. 28.3. 2019Vítězné menu Petra Březiny

    Vítězné menu Petra Březiny z pořadu MasterChef na našich pobočkách.

  37. 8.8. 2019Nová ostravská pobočka v Avion Shopping Park

    Pobočku jsme otevřeli v Avion Shopping Park Ostrava-Zábřeh.

  38. 23.8. 2019Otevíráme Karlovu

    Nová pobočka v centru Prahy.

  39. 13.9. 2019První pobočka v Mostě

    Otevřeli jsme pro vás první pobočku ve městě Most.

  40. 31.10. 2019Třetí pobočka v Brně

    Navštivte nás v OC Campus Square.

  41. 18.12. 2019Poprvé v Teplicích

    Otevřeli jsme novou pobočku v OC Galerie Teplice.

  42. 13.3. 2020Vítězná snídaně Pavla Berkyho

    Vítězná snídaně z MasterChef, se kterou zabodoval Pavel Berky nejen v soutěži, ale i u nás v BB.

Chef menu: Nápady od kuchařských mistrů

Na naše sezónní menu jsme opravdu pyšní. Připravují je pro nás šéfkuchaři, kteří se v oboru výrazně prosadili, a jejich recepty můžete ochutnat v těch nejprestižnějších restauracích. V minulosti to byli například Roman Dolejš, David Šašek, Titus Eliáš, Pavel Sapík, Kamu, Lubo Mikuš, Mirek Kalina, Martin Kotrus a další. Všechny je můžete vidět níže.

Chef menu měníme jednou za čtvrt roku a vždy je připraveno podle posledních gastronomických trendů, tematicky a z originálních sezonních surovin.

Aktuální Chef menu - Irské Chef menu

Irské Chef menu

Kvalita a originalita

Nejsme fastfood. Jsme exprès gourmet! To znamená, že pokrmy připravujeme rychle, ale jakkoli neslevujeme z nároků na kvalitu a chuť našich specialit. Používáme sezónní a lokální suroviny, které náš tým pečlivě vybírá a hodnotí. V BB bagetách ale najdete i originální ingredience, které jsou typické spíše pro luxusnější restaurace.

Kontakty

Martina Hájková
marketing
mhajkova@bb.cz

Markéta Krejčíková
expansion & franchise manager
mkrejcikova@bb.cz

Personalista
prace@bb.cz
Kariéra

BB BOX
info@bbbox.cz

Crocodille ČR, spol. s.r.o.
Poděbradská 55/88
198 00 Praha 9

Telefon recepce:
283 061 711

Fax recepce:
283 061 723

IČ: 43001343
DIČ: CZ 699003920

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz