Co vznikne, když spojíte křupavou bagetu se šéfkuchařem? Křupavý šéfkuchař? Ne. Kulinářský zážitek dostupný každému, kdo chce v sobě probudit labužníka. A zároveň rychlý způsob, jak objevit rozmanité bohatství evropské gastronomie. My jsme to zkusili.
Špičkovým evropským šéfkuchařům jsme dali volnost a do ruky bagetu. A oni ji naplnili tím nejlepším z regionálních kuchyní starého kontinentu. Jasně tak dokázali, že rychlé jídlo vůbec nemusí být kompromis. Nejen proto u nás platí, že šéfkuchař má vždycky pravdu.
V dnešním uspěchaném světě nabízíme výjimečný chuťový zážitek, na který nečekáte dlouho a vychutnáte si ho doslova všemi smysly.
Jsme exprès gourmet. Koncept moderních restaurací se stylovou atmosférou, které zákazníka rozmazlují gurmánskými specialitami vytvořenými podle receptur šéfkuchařů. Připravujeme je z čerstvých regionálních surovin, v čerstvých křupavých bagetách a dalších variantách nadýchaného pečiva.
Vedle vyhlášených, čerstvě plněných baget jsou se značkou Bageterie Boulevard spojené i dozlatova pečené brambory Patatas, husté krémové polévky, Ice tea vlastní výroby, jogurty, freshe nebo bohaté snídaňové menu.
Pravidelně obměňujeme sezónní Chef menu, které je vždy inspirováno kuchyní vybraného evropského či světového regionu, takže u nás v každém ročním období ochutnáte nové speciality, včetně těch z řady Balanced Calories, pokud si hlídáte štíhlou linii.
Zastavte se v jedné z restaurací Bageterie Boulevard na pečlivě a rychle podávané gurmánské lahůdky v lehkém francouzském stylu.
Těšíme se na vás.
Historie Bageterie Boulevard je propojena se vznikem bulváru, coby novinového žánru. Nevěříte? Tak se dívejte.
Podle legendy vše začalo v době nacistické okupace Paříže, kdy město postihl úplný zákaz vydávání novin a uzavření všech novinových redakcí. Pro většinu novinářů to znamenalo ztrátu zaměstnání a nutnost hledat si novou obživu. Pierre Miette a Francoise Beurre, pracující do té doby v malé redakci deníku „JOURNAL D᾿HIER“, přijali práci v nedalekém pekařství. Tomu se odjakživa říkalo Boulangerie Boulevard, díky jeho poloze na rohu dvou širokých ulic.
Původní povolání v sobě ale novináři nezapřeli. Se zájmem poslouchali, o čem si zákazníci ve frontě na čerstvé pečivo mezi sebou povídali. Byly to různé historky o nejnovějším dění ve městě. Pierra a Francoise napadlo, že by odposlechnuté zprávičky mohli tisknout na papír, do kterého balí pečivo.
A tak, zatímco přes den v krámku prodávali, přes noc sepisovali a tiskli to, co za celý den pochytili za pultem od zákazníků. Sestrojili si primitivní tiskařský strojek, který sestával z vaničky na inkoust a jednotlivých slov. Ta si vyráběli z použitých cukrářských formiček. Museli jich používat jen velmi omezený počet, ale na psaní krátkých článků, informací z druhé ruky a drobných anekdot to stačilo. Lidé si jejich jednoduchý styl oblíbili a obaly baget se tak staly jediným necenzurovaným zdrojem informací pro místní lidi.
Po válce si Pierre a Francoise otevírají vlastní redakci a 1. ledna 1946 vychází první číslo jejich jednostránkového plátku. Ten byl pro své, v té době ojedinělé zaměření na místní aférky, a díky zcela neobvyklému formátu, nadměrné velikosti nadpisů a velmi omezenému počtu používaných slov, považován za prvního představitele nového žánru. Ne náhodou dostal jméno po pekařství, kde to všechno začalo. A tak vznikl první bulvár...
Na Dejvickém kuláťáku se otevřela první pobočka, která je jednou z nejoblíbenějších dodnes.
Nová pobočka otevřena na Vodičkově ulici blízko Václavského náměstí.
V Praze jsme otevřeli hned 3 nové pobočky: - Na Poříčí - Nákupní centrum Arkády Pankrác - Nákupní centrum Atrium Flora
Rozkročili jsme se i mimo hlavní město, konkrétně na Liberec.
Karlín má černou duši, nová BB mu moc sluší.
Nové pobočky jsou: - na Václavském náměstí v paláci Koruna - v Metropoli Zličín - v Nákupním centru Eden
Našim bagetám podlehli v: - Plzeňské Olympii - Hradeckém Futuru - Ostravské nové Karolíně - Bratislavském Centrálu - ten je zároveň první zahraniční pobočkou
Dvoupatrová pobočka na Národní ulici v Praze už také servíruje čerstvě upečené bagety a vypečené články.
V Plzeňské věznici Bory byly navýšeny stráže poté, co nedaleko otevřela Bageterie Boulevard. "Vězni se pokouší o útěk na oběd" řekl mluvčí Jan Kokta a ukusoval Caesar bagetu.
Na Letné se dějí věci. Kavárníci si stěžují na novodobého krysaře. Prý hraje na bagetu a běhají za ním všichni lokální hipsteři.
Doporučená trasa na prohlídku Prahy píše jasně: Pražský hrad, Orloj, Bageterie Boulevard Železná, Muzeum. "Je to dlouhá procházka, ale na bagetě v BB jsem si opravdu smlsnul" popsal návštěvu Prahy John Hunger.
"Nemůžeme s tím nic dělat, strojvedoucí vyskakují z vlaků a utíkají do nové Bageterie" rozčiluje se místní průvodčí J.Plácačka.
Nově tu totiž otevřela Bageterie Boulevard. "Už bylo na čase, sacré bleu" utrousil jeden z místních milovníků Francie.
Od doby, co je v Centru Černý Most otevřena Bageterie Boulevard vzrostl počet návštěvníků s dalekohledy.
Otevřela nová pobočka BB v Sokolovské ulici a hned jsme zaznamenali problémy v dopravě. Zaměstnanci z blízkých kanceláří nerespektují dopravní značení a vbíhají do vozovky při úprku na bagetu. "Mimo mostní konstrukci zvažujeme i lanovku přímo do BB" uvedl strážník Milan Lapka.
Konec perníků! Patatas jsou tady.
Nová pobočka ve Vaňkovce
Otevřena nová Kladenská pobočka.
Již 2.pobočka v Bratislavě je otevřena.
Otevíráme v Dubaji
Otevřeli jsme v Galerii Harfa v Praze.
Otevíráme již třetí pobočku v Plzni.
Bageterie se vydala do Německa - první pobočku jsme otevřeli v Drážďanech.
V novém OC v Hradci Králové najdete i novou BB.
V Plzeňském OC se otevřela další Plzeňská pobočka Bageterie Boulevard.
Otevřeli jsme pro vás další pobočku v Německu, tentokrát v Berlíně.
Druhou pobočku v Brně jsme otevřeli na konci roku 2017
Dubai International Academic City
Tento den jsme otevřeli DRIVE pobočku na Hornoměcholupské
Nová DRIVE restaurace ve Vestci
Otevření 30.08.2018
V druhé polovině Listopadu jsme otevřeli pobočku ve foodcourtu v Galerii Butovice
Na konci listopadu jsme otevřeli vůbec první pobočku v Kolíně
Na konci listopadu jsme otevřeli vůbec první pobočku v Mladé Boleslavi. Najdete ji v OC Bondy.
Novou pobočku jsme otevřeli u Strossmayerova náměstí v Praze.
Vítězné menu Petra Březiny z pořadu MasterChef na našich pobočkách.
Pobočku jsme otevřeli v Avion Shopping Park Ostrava-Zábřeh.
Nová pobočka v centru Prahy.
Otevřeli jsme pro vás první pobočku ve městě Most.
Navštivte nás v OC Campus Square.
Otevřeli jsme novou pobočku v OC Galerie Teplice.
Vítězná snídaně z MasterChef, se kterou zabodoval Pavel Berky nejen v soutěži, ale i u nás v BB.
Na naše sezónní menu jsme opravdu pyšní. Připravují je pro nás šéfkuchaři, kteří se v oboru výrazně prosadili, a jejich recepty můžete ochutnat v těch nejprestižnějších restauracích. V minulosti to byli například Roman Dolejš, David Šašek, Titus Eliáš, Pavel Sapík, Kamu, Lubo Mikuš, Mirek Kalina, Martin Kotrus a další. Všechny je můžete vidět níže.
Chef menu měníme jednou za čtvrt roku a vždy je připraveno podle posledních gastronomických trendů, tematicky a z originálních sezonních surovin.
Nejsme fastfood. Jsme exprès gourmet! To znamená, že pokrmy připravujeme rychle, ale jakkoli neslevujeme z nároků na kvalitu a chuť našich specialit. Používáme sezónní a lokální suroviny, které náš tým pečlivě vybírá a hodnotí. V BB bagetách ale najdete i originální ingredience, které jsou typické spíše pro luxusnější restaurace.
Martina Hájková – marketing
mhajkova@bb.cz
Personalista
prace@bb.cz
Markéta Krejčíková – expansion & franchise manager
mkrejcikova@bb.cz
BB BOX
info@bbbox.cz
Crocodille ČR, spol. s.r.o.
Poděbradská 55/88
198 00 Praha 9
Telefon recepce: 283 061 711
Fax recepce: 283 061 723
IČ: 43001343
DIČ: CZ 699003920
Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat
Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00
M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz