Vyzdvihl bych vepřové koleno. To patří k pilířům klasické české kuchyně. V mém receptu se pomalu vaří, aby si udrželo svou šťavnatou chuť.
Chef Menu Mistra české kuchyně připravil jeden z těch nejlepších. Jan Punčochář je šéfkuchařem Grand Cru Restaurant, Lodecká 4 a dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Působil v michelinských restauracích v Rakousku a v Německu, jeho kulinární glosy, recepty a jiné postřehy si můžete vychutnat mimo jiné na serveru lidovky.cz
„Pro zimní menu jsem vybíral suroviny, co mám osobně velmi rád a které mě inspirují k různých chuťovým variacím.“
V bagetě Šunkové koleno krásně doplňuje chuť masa křenová pomazánka, hořčičný dresink a lístky hořčice. Nový level svěžesti dodávají presované okurky. Tato bageta dokazuje, že i z běžně dostupných surovin může vzniknout skvělé jídlo v moderním a netradičním kabátu!
„Další část masa, která mě fakt baví, je hovězí krk.“
Druhou bagetou v menu je Hovězí krk s perníkem. Dlouhé konfitování zaručuje masu jemnou a delikátní chuť, kterou ideálně doplní plátky opečených brambor s majoránkou. Vše pěkně doplňuje restovaná cibulka, zapečený horský sýr a výrazná perníková omáčka, která perfektně vyzdvihne chuť hovězího masa.
V zimním období nemůže chybět lahodná, krémová polévka. Jan Punčochář připravil jemně pikantní dýňovou s křenem a zakysanou smetanou. Ozdobil ji praženými dýňovými semínky, která v polévce příjemně křupou.
A jak vypadá zdravé menu Fit Calories pod taktovkou mistra české kuchyně? Do výborného ořechového chlebu schoval Jan Punčochář Krůtu s pečenými paprikami. Barevné papriky spojuje s krůtími prsy a ostatními surovinami estragonové žervé s růžovým pepřem. K tomu přidejte svěží a fresh baby špenát, a o zdravou svačinu je postaráno.
Vegetariánskou variantu představuje Ovčí sýr s řepou. V oblíbeném dýňovém chlebu najdete marinovanou červenou řepu a máslovou dýni, ovčí sýr, medový dresink a rukolu.