Tyrolské Chef Menu pro vás přichystal šéfkuchař a gourmet konzultant Vladimír Šmejkal.
Vladimír strávil tři roky v Tyrolských Alpách, kde vařil ve 4hvězdičkových hotelech a naučil se připravovat místní pokrmy od těch nejpovolanějších.
Rakouské Tyrolsko. Představíte si “jen” krásnou přírodu, ženy v dirndlech, muže v kalhotách lederhosen a jódlování nesoucí se po kopcích? Máme i další tip. Špičkovou kuchyni, která se stala inspirací pro naše nové zimní menu.
„Pokud se vás stále drží novoroční předsevzetí, sáhněte po svačině z menu Fit Calories. Na výběr máte rovnou dvě zdravá a chutná jídla.“
Jako první ochutnejte Tyrolské kuře se speckem. V této bagetě hrají prim kuřecí prsa, dále tradiční tyrolský speck připravovaný uzením i sušením a lahodný bylinkový a tyrolský dresink. Pikantní chuť dodává rukola a rovněž vynikající zapečený zrající sýr Tilsiter.
Vydatně vás zasytí také Pečené vepřové ramínko. K chuti šťavnatého vepřového ramínka se přidává také karamelizovaná cibulka na víně a džem z pečených paprik a chilli. Čerstvý polníček pak zaručeně osvěží vás i bagetku.
Proč je Innsburck in, to pochopíte při ochutnání Innsbrucké polévky. Krém z konfitovaného česneku s krutony vás zahřeje po návratu ze sjezdovky i z procházky po městě.
Sáhněte po svačině z menu Fit Calories. Na výběr máte rovnou dvě zdravá a chutná jídla. Originální Miniburgery z červené řepy doplňuje ve wrapu tyrolská omáčka a římský salát. Řepa je významným zdrojem karotenu či vitamínu C, které jsou v zimním období nepostradatelné.
Plný chutí je i sendvič Hruška a gorgonzola. Ke kandované hrušce v karamelu parádně ladí bílý sýr s typickou modrou plísní, stejně jako brusinky a baby špenát. To vše najdete delikátně připravené v rozpečeném dýňovém chlebu.