Letní Chef Menu přichystal Patrik Bečvář, šéfkuchař Francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě, který s národním týmem českých kuchařů v letošním roce vyhrál nejprestižnější kuchařskou soutěž v Singapuru.
Chef Menu ze Saint-Tropez vám připomene dovolenou u moře a nahlédnete pod pokličku i francouzským kuchařům.
Bagety jsou plné chutí a barev, najdete v nich kvalitní maso, krevety, olivy i bylinky ze Středomoří.
„„Do lehkého a chutného menu jsem vybral suroviny typické pro francouzskou riviéru. Věřím, že vám bude chutnat!”“
Bagetě Krůta Provençale dominuje krůtí maso připravené metodou sous-vide, ve vakuu. Nezaměnitelné aroma dodává provensálské koření s rozmarýnem, tymiánem či bazalkou. Vše doladí svěží okurkový dip, polosušená rajčata a salát little gem.
Flank steak & Comté je bageta plná hovězího masa, zapečeného sýru Comté, rukoly a karamelizované cibulky. Dijonská majonéza se postará o pikantní zážitek, okurčičky cornichon si zamilujete na první křupnutí.
Pod názvem Krevetový Bisque se skrývá jemná polévka z krevet a zeleniny odlehčená rajčatovým concassé. Šéfkuchař Patrik Bečvář tento krém doporučuje pro jeho svěžest a bohatou chuť.
Plavková sezóna je v plném proudu a tak přijde k chuti menu Fit Calories. Vyzkoušejte Kozí sýr s jablky v dýňovém chlebu, kde si rozpečený sýr dává letní dostaveníčko s medovými ořechy, brusinkovým dresinkem a rukolou. Tomuto spojení neodoláte.
Mezi dva plátky olivového chleba schoval šéfkuchař Krevety s olivovou tapenádou. Krevetový koktejl, tapenáda z oliv a sušených rajčat hrají barvami i chutěmi společně s baby špenátem a čerstvými rajčaty.