Rakousko-uherské zimní chef menu

V CHEF MENU najdete bagetu s pečenou plecí z prasete Mangalica. "To je zvláštní maďarské plemeno prasete, které je chlupaté, a protože žije celoročně ve venkovních výbězích, má výrazně lepší strukturu, chuť a barvu masa." Vepřové z Mangalice je pečené na cole, která teplem karamelizuje a dodává masu sladký tón podpořený svěží chutí švestkových povidel. Ochutnat můžete také konfitovaná kachní stehna s vídeňským bramborovým salátem

Lubo Mikuš

Zimní CHEF MENU je připomínkou vybraných kulinářských tradic bývalého mocnářství a my vás srdečně zveme na jeho ochutnávku!

Lubo Mikuš je majitel restaurace Atelier Red&Wine poblíž náměstí Kinských. Pochází ze Slovenska, ale už téměř dvacet let žije a pracuje v Praze. Vystudoval hotelovou školu v Piešťanech a od té doby se střídavě pohybuje na "place" i v kuchyni. Začínal jako číšník ve francouzské restauraci na terase Tančícího domu. V roce 1999 odcestoval na Korsiku, kde dva roky čerpal inspiraci. "Čuchnul jsem tam k neformálnímu restauračnímu projevu a naučil se jednoduše pracovat se základními surovinami, třeba pomocí francouzských technik, jako je konfitování nebo vaření ve vakuu." Nové CHEF MENU připravil Lubo společně se šéfkuchařem Atelieru, Ondřejem Soukupem.

„Když se řekne zimní menu, je to něco typického pro střední Evropu. Italové, Španělé nebo Francouzi pořádnou zimu nemají. A proto jsme vycházeli z produktů, které jsou pro region a zimní sezonu typické.“

"Konfitování je příprava kachny ve vlastním tuku, výsledkem čehož je úžasně křehké maso. Bramborový salát jsme připravili bez majonézy a s kapkou octa pro větší svěžest."

Typické zimní téma je i kančí se šípkovou omáčkou. Můžete si je dát v limitované nabídce. "Součástí receptu je červená cibule, která masu dodává jemnou kyselost, takže pro vás jídlo pocitově nebude těžké." Určitě si nenechte ujít ani krémovou polévku z pečeného celeru ozdobenou jablkovým chipsem, neboli křížalou.

A pokud jste zvyklí hlídat si kalorie, jistě oceníte nabídku FIT CALORIES menu. Ciabatta s brynzou a pečenou dýní vám připomene slovenské hory a tamní kulturu. Dýňový chléb se salátem z uzeného pstruha zase potěší milovníky místních ryb. "Pstruha jsme lehce zaudili, aby se nezničila struktura masa, a připravili jednoduchý dobrý salát," říká Lubo Mikuš.

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz