Horská kuchyně je už ze své podstaty vynikajícím zdrojem síly, kterou oceníte zejména v zimě. Pyreneje pak představují opravdový kulinářský ráj plný pokrmů, které vás nejen zasytí, ale hlavně báječně chutnají!
Pyrenejské Chef menu pro vás sestavil rodák z Gaskoňska Executive Chef Jean-Paul Manzac.
Jean-Paul Manzac se narodil v podhůří Pyrenejí, už dvacet let žije v Česku. V Praze provozoval francouzskou restauraci i moderní brasserii, s níž tři roky po sobě získal michelinského Biba. Nyní působí jako Executive Chef v Corinthia Hotel Prague, kde vede tým 34 kuchařů.
„Absolvoval jsem kuchařské lyceum, ale základy vaření mi dala už moje maminka. Chodili jsme na trhy a vařili z lokálních surovin takřka každý den.“
Z kdejaké závěje vás vytáhne bageta Pepito. Kousky vepřové panenky, šafránový dresink, grilované papriky, pikantní chorizo, ovčí sýr a baby špenát jsou tím nejlepším receptem na zimní splín.
Zaručeně vás zahřeje rovněž Gaskoňská bageta. V té hrají prim pomalu pečená trhaná kachní stehna, chutná šalotková marmeláda, jemný francouzský sýr Tomme Noire a štiplavá rukola plná vitamínů.
Naším tajným tipem je polévka Baratzuri. Jde o krémovou polévku z restovaného česneku, v níž křupají krutony s tymiánovým olejem a něžně pálí espelette chilli.
Že i méně kalorií může znamenat spoustu chuti, dokazuje menu Fit Calories. V lehkém Pyrenejském wrapu si pochutnáte na avokádové salse, sýru Tomme Noire, rajčatech a salátovém mixu.
Do dýňového chleba jsme schovali Kozí sýr a pinie. Specifická chuť zrajícího kozího sýru skvěle ladí s netradiční zázvorovou červenou řepou, s crème fraîche s piniemi i rukolou.