Pyrenejské Chef menu

Horská kuchyně je už ze své podstaty vynikajícím zdrojem síly, kterou oceníte zejména v zimě. Pyreneje pak představují opravdový kulinářský ráj plný pokrmů, které vás nejen zasytí, ale hlavně báječně chutnají!

Jean-Paul Manzac

Pyrenejské Chef menu pro vás sestavil rodák z Gaskoňska Executive Chef Jean-Paul Manzac.

Jean-Paul Manzac se narodil v podhůří Pyrenejí, už dvacet let žije v Česku. V Praze provozoval francouzskou restauraci i moderní brasserii, s níž tři roky po sobě získal michelinského Biba. Nyní působí jako Executive Chef v Corinthia Hotel Prague, kde vede tým 34 kuchařů.

„Absolvoval jsem kuchařské lyceum, ale základy vaření mi dala už moje maminka. Chodili jsme na trhy a vařili z lokálních surovin takřka každý den.“

Z kdejaké závěje vás vytáhne bageta Pepito. Kousky vepřové panenky, šafránový dresink, grilované papriky, pikantní chorizo, ovčí sýr a baby špenát jsou tím nejlepším receptem na zimní splín.

Zaručeně vás zahřeje rovněž Gaskoňská bageta. V té hrají prim pomalu pečená trhaná kachní stehna, chutná šalotková marmeláda, jemný francouzský sýr Tomme Noire a štiplavá rukola plná vitamínů.

Naším tajným tipem je polévka Baratzuri. Jde o krémovou polévku z restovaného česneku, v níž křupají krutony s tymiánovým olejem a něžně pálí espelette chilli.

Že i méně kalorií může znamenat spoustu chuti, dokazuje menu Fit Calories. V lehkém Pyrenejském wrapu si pochutnáte na avokádové salse, sýru Tomme Noire, rajčatech a salátovém mixu.

Do dýňového chleba jsme schovali Kozí sýr a pinie. Specifická chuť zrajícího kozího sýru skvěle ladí s netradiční zázvorovou červenou řepou, s crème fraîche s piniemi i rukolou.

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz