Představujeme Izraelské Chef Menu šéfkuchaře z Tel Avivu Charlieho Fadidy.
Kultura, přírodní krásy a vášeň pro skvělé jídlo. To vše symbolizuje Izrael, odkud pochází Charlie Fadida, oceňovaný šéfkuchař, majitel společnosti Charlie Art Catering, který vařil třeba pro Billa Clintona a byl dvakrát kapitánem izraelského olympijského týmu kuchařů.
„Kultura, přírodní krásy a vášeň pro skvělé jídlo. To vše symbolizuje Izrael, odkud pochází Charlie Fadida.“
Nové Chef Menu vás vezme do země zaslíbené, kde se potkává Západ s Orientem a kde exotická koření dávají tradičním pokrmům neodolatelnou podobu a chuť.
Kuřecí stripsy a harissa je první bagetou z Izraelského menu. Tato šťavnatá kráska je plná pečených kuřecích kousků obalených v bylinkovém kuskusu. Ochutnáte také citrusové chutney, baby špenát, jogurt s mátou a harissa dresink. Harissa dodává masu příjemnou pikantní chuť. Jde o omáčku ze směsi koření, jež je oblíbená nejen v Izraeli, ale také v Maroku nebo Tunisku.
Druhou bagetu představuje Telecí a halloumi. Plátky telecí pečeně jsou proloženy grilovaným sýrem halloumi, zeleninovým chutney a jemným chilli dresinkem. Chutě doplňuje a zvýrazňuje také petrželkový olej a rukola.
Izrael je jedním z předních dodavatelů sladkých batátů nejen do Česka, ale do celého světa. Batátová polévka s červenou čočkou proto nemůže v Chef Menu chybět. Zdobená sezamem a datlovým sirupem chutná báječně.
Že se dá jíst dobře a zdravě dokazuje menu Balanced Calories. Dvě oblíbené suroviny se spojují v Soja & tofu burgeru. Ten je připravený v anglickém muffinu a s každým soustem si pochutnáte také na mátovém dresinku, rajčatech a polníčku.
Cizrnový Sabich wrap uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Je veganský, na maso si však ani nevzpomenete. Cizrnu, pečený lilek a papriky geniálně doplňuje v chlebu lavaš také petrželová tahini pasta, mango chutney a little gem salátek.