V menu si přijdou na své milovníci masa, fanoušci grilované zeleniny, příznivci netradičních chuťových kombinací i vyznavači ověřené klasiky v novém podání.
Vyslovte něžné Piemont před opravdovými gurmány a začnou se jim sbíhat sliny. Ty nejkvalitnější suroviny vybral a připravil Tomáš Juřík, šéfkuchař vyhlášené pražské restaurace La Finestra in Cucina.
„Poznejte lákadla severozápadní Itálie i vy. Ochutnejte Italské Chef Menu z Piemontských vinic. “
Vinařská oblast Piemont je součástí světového kulturního dědictví UNESCO. Pádská nížina plodí úžasně šťavnatou zeleninu a pro lískové oříšky si do ní jezdí vyhlášení čokolatiéři z celého světa.
V menu si přijdou na své milovníci masa, fanoušci grilované zeleniny, příznivci netradičních chuťových kombinací i vyznavači ověřené klasiky v novém podání.
V první bagetě Kuře Fontina vás zaujme jemný oříškový dresink. Šťavnatá kuřecí prsa pečená v bylinkách jsou dále doplněna salátem radicchio a zapečená s jemným horským sýrem Fontina. Vše je decentně posypáno křupavými lískovými oříšky.
Druhá bageta nese název Hovězí Brasato. Kvalitní maso se dlouze dusí na kořenové zelenině a červeném víně, přesně tak, jak je to pro tuto oblast Itálii typické. K masu skvěle ladí chutný a jemně pikantní dresink z hrubozrnné hořčice, šťavnaté cibulky v balsamicu a sýr Grana padano. Delikátní oříškovou chuť dodává bagetce svěží polníček. Hovězí maso má díky úpravě sous-vide spolu s vínem velmi výraznou chuť. V kombinaci se sýrem a kyselými cibulkami cipollini je mým favoritem celého menu.
Jarní večery bývají stále chladné, a tak přijde k chuti a pro zahřátí jemný Cizrnový krém. Krémová polévka z cizrny je zjemněná smetanou a podává se s opečenou pancettou a krutony.
Lehčí a zdravější jídla plná chutí najdete i tentokrát v menu Fit Calories. Prvním z nich je zeleninový Verdura Wrap, ve kterém dominuje grilovaný lilek a cuketa. Netradiční kombinace s citronovou ricottou, rozinkami a čerstvou mátou vás příjemně překvapí.
Druhou fit svačinu představuje Losos & Avokádo. Marinovaný losos a šťouchané avokádo tvoří oblíbené, skvěle si notující duo, které mezi dvěma rozpečenými dýňovými chleby báječně doplňuje marinovaná salátová okurka