Hvězdná zima

Zima se v Bageterii Boulevard nese ve znamení neotřelých nápadů francouzského šéfkuchaře Florenta Courriola, který sbíral zkušenosti a inspiraci hned v několika restauracích oceněných michelinskými hvězdami, tedy jakýmsi Oscarem gastronomie. 

Florent Courriolo

Jeho zimní menu dbá zejména na rovnováhu mezi jednotlivými chutěmi a tak trochu si s vámi pohraje.

Florentu Courriolovi je teprve třiadvacet a už se může pochlubit tím, že vařil hned v několika restauracích, které i díky jeho gastronomickému umění získaly michelinskou hvězdu: v restauraci Atelier de Jean-Luc Rabanel v Arles, v pařížské Ze kitchen gallery nebo v restauraci Robuchon v Hong Kongu. Skromně říká, že podstatou úspěchu šéfkuchaře je dobrý tým lidí, které má v kuchyni kolem sebe: „Kuchyň je vlastně takový orchestr, který šéfkuchař jen diriguje,“ tvrdí Florent, který sní o tom, že michelinskou hvězdu získá jednou i pro vlastní restauraci, kterou si plánuje otevřít.

„„Jídlo musí nejen výtečně chutnat, ale také skvěle vypadat. Všechno přece ochutnáváme nejdřív očima.““

Chuť červeného vína, na kterém jsou připravována vepřová líčka, vyvažuje restovaná zelenina a uzený sýr, ve fit bagetce vás příjemně překvapí kombinace pyré z kozího sýru a ředkvičky. Komu chutnal sýr raclette, který jsme v jarním menu kombinovali s telecím a chřestem, určitě ho přivítá i v netradiční kombinaci s plátky bresaoly, bramborovými plackami a červenou řepou. Do zvlášť mrazivého dne se můžete posilnit lahodným a jemným kaštanovým krémem se slaninovými chipsy. Nejen o chuti je ale jídlo. Hlavně když ho připravuje mistr ve svém oboru. Naše zimní menu proto i tentokrát neláká jen novými chutěmi a netradičními kombinacemi, ale také vzhledem a barvami použitých surovin. Přejeme vám, aby vám naše zimní dobroty chutnaly a pomohly vybarvit šedivé zimní dny.

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz