Greek Style

Základ CHEF MENU tvoří dvě bagety, které vás zasvětí do řeckého lahódismu – učení o slasti z jídla. Kuřecí souvlaki představuje tradiční grilovaný špíz z kuřecích prsou marinovaných v bylinkách a doplněných čerstvým řeckým salátem. Ten obsahuje čerstvou zeleninu, sýr feta a olivy odrůdy Kalamata. Druhá bageta je zapečená a v menu ji najdete pod názvem Řecké biftečky. Chuť šťavnatého mletého masa (irské hovězí Chuck Roll a vepřová plec) se v ní snoubí s tradičními tzatziki, plátky rajčat a listy salátu. Na téhle kombinaci si snadno vypěstujete závislost.

 

Ioannis Asarlidis

Pro Greek Style CHEF MENU připravil jak řeckou klasiku, kterou prostě musíte ochutnat, abyste věděli, o čem je Řecko, tak i nová a odvážná jídla pro gurmány.

Ioannis Asarlidis je majitelem a zároveň šéfkuchařem řecké restaurace Kavala. Do Prahy přijel studovat ekonomii a dějiny, ale nakonec se vyučil kuchařem. Může tak dělat to, co ho baví nejvíc – vařit a přibližovat krásy řecké kuchyně dalším lidem. 

Vydejte se spolu s ním do země, která dala světu olympiádu a filosofii, ale také vynikající středomořskou kuchyni plnou čerstvých ingrediencí a originálních chutí a vůní.

 

„„Řecká gastronomie není jen o jídle. Je to součást společenského života, příležitost potkat se s přáteli a pokaždé velká událost, ať už jdete na slavnostní večeři nebo jen na malý oběd.““


Pokud jste polévkoví, vyzkoušejte řeckou specialitu s masovými kuličkami. Jde o netradiční spojení hovězího vývaru zahuštěného žloutkem s citronovou šťávou a kuličkami z vepřového a hovězího masa. „Řecko je po všech stránkách neuvěřitelně pestré. Jsou tady stovky ostrovů, kdy každý z nich má vlastní kulturu, tradice i styl vaření. U moře jsou hlavním tématem mořské plody, ale na horách se dělá tlačenka i sekaná a pije pálenka, podobně jako na Moravě. Zřejmě proto je v Brně tak silná řecká komunita!“

Řecká hostina se neobejde bez sladké tečky. Ioannis pro vás přichystal lahodný dezert z řeckého jogurtu s fíky kandovanými v červeném víně a skořici, s pečenými ořechy a medem.

Hlídáte si linii do plavek nebo jen chcete ochutnat něco nového? Objednejte si salát z marinovaných chobotniček, které doplňuje řapíkatý celer, blanšírovaná mrkev, olivy, ředkvičky a středomořská zálivka z olivového oleje, citronové šťávy a vinného octa se směsí voňavých bylinek. Sníst se navíc dá i miska z pečené tortilly. Dalším pokrmem, který schválil výživový poradce, je sendvič s grilovaným sýrem Halloumi doladěný svěžími rajčaty. To vše na rozpečeném dýňovém chlebu potřeném bylinkovým pestem.

 

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz