Dolce Vita a La Roma

Hlavní surovinou menu je porchetta. Použili jsme i sýr brie. Je to sice francouzský sýr, ale my ho máme v Itálii také a je podobný hermelínu.“ Tradiční italskou roládu v bagetě ještě doplňují grilované papriky.

Andrea Crippa

Vybral jsem italské recepty obsahující maso, které je populární v České republice. Proto jsem zvolil vepřové.

Kariéra Andrey Crippy je srovnatelná s cestou kolem světa – Itálie, Španělsko, Britské Panenské ostrovy, Bahamy, Aruba, Ukrajina, Irsko, Kypr, Česká republika. „V kuchyni už jsem strávil 25 let.“ Odpověď na otázku, jaká země pro něj byla z hlediska gastronomie nejpřínosnější, vystřelí bez váhání: „Itálie!“ Po studiích začínal s kuchařinou právě na Apeninském poloostrově. Během pěti let vystřídal restaurace u moře i na horách. Po dvouletém působení ve španělské Malaze odcestoval do Karibiku, odkud v roce 2006 zamířil na východ. Na Ukrajině pracoval v pětihvězdičkovém hotelu Donbass Palace. „Vařil jsem i pro fotbalové týmy, které hrály proti Šachtaru Doněck v poháru UEFA, nebo v Lize mistrů.“ Jen pro vysvětlenou – coby Ital fotbal miluje. Další destinací bylo Irsko. „Z Irska jsem se přesunul na Kypr do jednoho z největších resortů v Evropě – Aphrodite Hills. Byl jsem manažerem devíti hotelových restaurací a supervizoval 36 kuchařů.“ Ze Středozemí doputoval do České republiky. V Praze obohatil o svůj um restaurace 2 Pazzi, Alchymist Club, La Bottega di Aromi, Aromi, La Bottega Gastronomica. „Momentálně spolupracuji s Riccardem Lucquem a jeho kuchařskou školou Laboratorio. Vedu kurzy, dělám soukromé večírky, party.“

„“

S podobnou péčí sestavoval Andrea Crippa i bagetu Pollo. „Češi mají rádi krémové sýry. Mascarpone znáte z tiramisu, proto jsem ho nakombinoval s čerstvou pažitkou. A kuřecí maso je populární všude.“

Celosvětově proslulá je Andreova rajčatová polévka. „Měla velký úspěch ve všech restauracích, ve kterých jsem vařil. Myslím, že ji Češi budou milovat.“ Polévka je zjemněná smetanou a zakápnutá olejem dochuceným čerstvou bazalkou.

Pokud patříte mezi ty, kteří mají rádi příjem kalorií pod kontrolou, má pro vás Bageteria Boulevard dva letní tipy. „Sýr Cottage s grilovaným fenyklem a srdíčky artyčoku. Všechny suroviny jsou zdravé a lehké.“ A dočkají se také milovníci mořských plodů. „Cuketa s krevetami jsou velmi dobrou kombinací kvůli skusu. Pro ten křupavý pocit je to nejlepší sňatek. Navíc jsem přidal listy čerstvého salátu a rajčatové chutney.“ To vše v dýňovém chlebu. Buon appetito!

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz