Vařil v malé vesničce, ale i v Googlu či pro královskou rodinu. Šéfkuchař Fabrice Martinerie miluje vaření již od dětství, postupně své kuchařské umění rozvíjel a dnes díky tomu například tak ví, jak mlsný jazýček mají známé osobnosti.
Vyzkoušel si práci v nejrůznějších restauracích nacházejících se v malé středověké vesničce Éze, ale i v Monaku či Paříži. Za stěžejní považuje spolupráci s michelinskými kuchaři a šéfkuchaři jako Jean Marc Delacourt či Alain Ducasse. Ve svém životopise se může pyšnit přípravou pokrmů pro belgický královský dvůr a jeho kuchařský um měli možnost okusit také nejrůznější známé osobnosti, například Roger Moore či David Hallyday.
„Už jako malý jsem se motal po kuchyni a vařil s rodiči. Osobně mám nejraději vyzrálé krvavé hovězí žebro s domácí béarnskou omáčkou a domácími hranolky, na které jsme v Belgii specialisté.“
Podzimní belgické dobroty
Když se řekne belgická kuchyně, mnohým se pravděpodobně vybaví vafle, sušenky (tzv. spekulatius) a pralinky. Mimo tyto typické suroviny ale nelze opomenout také pokrmy z mletého masa, garnáty, polévky, sýry a samozřejmě pivo. Mnohé z těchto surovin promítl Fabrice do nového Belgického Chef menu. Pokud se do Belgie zatím nechystáte, zajděte si do Bageterie Boulevard na nové Chef Menu, které vás přenese do této nádherné země dobrého jídla, krajky, diamantů či dětských Šmoulích hrdinů.
Tradiční pečeně z mletého telecího a vepřového masa s bylinkami, nakládané dýňové julienne, karamelizovaná cibulka s tymiánem, gouda, dresink a rukola.