Pro Alpské menu přichystal Martin Kortus jídla z nejkvalitnějších čerstvých surovin, které nepotřebují komplikovanou úpravu ani složité recepty. Jídla jsou rychlá na přípravu, svěží, a přitom vydatná a dobrá.
V jednoduchosti je síla. Tak zní motto, se kterým šéfkuchař Martin Kortus připravil zimní Chef Menu pro Bageterii Boulevard.
Martin Kortus vystudoval francouzský kulinářský institut v New Yorku, kde také 20 let působil jako chef, lektor školy vaření, gastronomický poradce či privátní kuchař. V Česku pracoval například v Národní bance vín nebo v hotelu Josef. Nyní je šéfkuchařem oblíbené školy vaření Laboratorio.
„V jednoduchosti je síla.“
Základ Alpského menu tvoří dvě bagety plné masa. V bagetě Pork Belly najdete vepřový bok, který se nejprve naloží na 24 hodin a poté se peče při dvou teplotách. Nejprve při vysoké teplotě, během které se vytvoří krusta, poté pomalu při nízké teplotě, díky čemuž bok báječně změkne.
Druhá bageta nese název Kachní prsa D'Arancia a sám Martin Kortus o ní říká: „Kachna je moje nejoblíbenější drůbež, a to nejlepší z ní – kachní prsa – najdete právě v bagetě D'Arancia“. Zamilujete si jednoduchou, ale efektní recepturu s dijonskou majonézou, rukolou a dresinkem z kandované pomerančové kůry.
Na těle i na duši vás v zimním období zahřeje hladký krém Verdura. Pečená kořenová zelenina je po uvaření zjemněná smetanou, doplněná kousky jedlých kaštanů a podávaná s křupavou cibulkou.
Pokud i v zimě myslíte na štíhlou linii, sáhněte po speciálně připravených jídlech Fit Calories. V rozpečené tortille si vychutnáte salát ze sivena arktického, jablek a řapíkatého celeru. Kousky vynikající lososovité ryby jsou prokládány čerstvou okurkou a salátkem little gem.
Vydatnou a přitom lehkou svačinu slibuje Ořechový chléb s cizrnou. Chléb se vyrábí ručně přímo pro Bageterii Boulevard, vydatnou cizrnu doplňuje ještě marinovaná červená řepa, mungo výhonky, baby špenát a balsamiková redukce.