Inspirace Francií a Alsaskem je v CHEF MENU nejviditelnější ve dvou šťavnatých bagetách plných masa a zeleniny. První z nich – Koleno Munster – je bageta naplněná kousky výtečného uzeného kolena, zelným salátkem, cibulkou a výrazným francouzským sýrem Munster. Ta druhá se jmenuje Kuře s hříbky a vedle kuřecího stehenního masa na chilli v ní najdete baby salát s citronovou zálivkou, nakládané houby a jarní cibulku. Další rozměr jí dodává zapečení parmazánovým bešamelem.
Pro CHEF MENU připravil Miroslav Kalina alsaské menu, které vás zahřeje i povzbudí nejen v chladnějším počasí.
Miroslava Kalinu můžete znát jako porotce z populární kulinářské soutěže MasterChef, kde okem přísným ale spravedlivým dohlíží na kuchařské talenty z celého Česka. Ve vlastní restauraci, která nese jeho jméno, se zaměřuje na to nejlepší z francouzské a rakouské kuchyně. Hned poté, co ochutnáte všechna jídla z našeho CHEF MENU, si sem zajděte například na legendární telecí brzlík.
„Jídlo má být opravdové a poctivé. Zároveň by ale mělo umět překvapit, abyste si pokaždé řekli, jo, tohle je něco nového!“
Menší i větší hlad zaženete lehkou a zdravou svačinou v podobě uzeného filetu ze pstruha na salátu z červené řepy, jablek Granny Smith s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou. Nejen vegetariáni si zamilují další úžasný pokrm, kterým je měkká máslová dýně s medem a chilli, avokádem, směsí listového salátu s dresinkem z jogurtu a tahini pasty. To vše pečlivě zarolované do grahamové tortilly.
„Vybíral jsem taková jídla, která mám osobně nejradši, ale restaurace je běžně nenabízejí. Tradiční suroviny dostávají díky zpracování a způsobu použití novou podobu. Vynikne také jejich opravdová chuť.“
Než vyrazíte zpátky do podzimních či zimních plískanic, zahřejte se polévkou z červené čočky s batáty a červenou kapií. Ochucená je balkánským kořením čubrica, které dodává polévce ten správný šmrnc.