Podzimní Chef Menu je tentokrát z nám nejbližší země a bude plné oblíbených “sousedských” ingrediencí - pareničky, brynzy a poctivých bramborových lokší. Nech sa páči!
Kdo by nemiloval sLOVEnskou kuchyni! Už dlouho jsme dvě různé země, ale naše chutě nás pořád důvěrně spojují.
Marcel Ihnačák, šéfkuchař restaurace Boutique Hotel Tanzberg. V mládí pracoval v Londýně u Jamieho Olivera, také v tamější michelinské restauraci Pied à terre, vařil pro diváky slovenské televize i Seana Conneryho. Nyní žije v Mikulově, pořádá kurzy vaření a již pátým rokem je společně s Romanem Paulusem tváří jednoho velkého obchodního řetězce.
„Slovenská kuchyně je pro podzimní období jako stvořená.“
Slovenská kuchyně je pro podzimní období jako stvořená. Vydatná bageta Kuře a parenica je tím nejlepším lékem na nevlídné plískanice. Najdete v ní pečená kuřecí prsa, lahodnou parenicu, marinovanou okurku, drcené škvarečky, nakládanou červenou cibulku a řepné lístky.
Pokud dáváte přednost bravčovému (vepřovému), dostane vás křupavá bageta Pečené selečí. Hlavní roli v ní hraje pečené selečí maso se šťavnatým restovaným zelím a mrkví, které doplňuje kvalitní brynza z ovčího mléka a jarní cibulka.
Slovenská brynza je také základem oblíbené krémové polévky Demikát. Vedle jemného slaného sýra jí správnou hustotu dodávají brambory a pražené krutony.
Typická slovenská kuchyně umí být i lehoučká, ve správné kombinaci surovin vám může pomoci s udržením štíhlé linie. Vyberte si z menu Fit Calories třeba Dýňový chléb s ovčím sýrem. Pochutnáte si na měkkém sýru, angreštovém džemu, crème fraîche, salátu little gem a vlašských ořeších.
A konečně lokše! Slovenskou specialitu z bramborových placek jsme naplnili uzeným pstruhem, marinovanou cibulkou, jablky, crème fraîche a salátem little gem. Lokše s tatranským pstruhem jsou připravené k zaľúbeniu sa.