V našem zimním menu okořenil šéfkuchař Patrick Raingeard vůně Středomoří ještě špetkou exotických ingrediencí. Určitě i proto, že chladné zimní měsíce potřebují onu kapku něčeho pro zahřátí, v podobě kari nebo zázvoru. Ten například dotváří rafinovanou chuť lahodné drůbeží polévky.
V našem zimním menu okořenil šéfkuchař Patrick Raingeard vůně Středomoří ještě špetkou exotických ingrediencí. Určitě i proto, že chladné zimní měsíce potřebují onu kapku něčeho pro zahřátí, v podobě kari nebo zázvoru. Ten
Patrick Raingeard, rodák z bretaňského města Nantes, už od dětství toužil proniknout do tajů kuchařského umění. O tom, že se mu to skutečně povedlo, svědčí plejáda vyhlášených francouzských restaurací, ve kterých působil. Mnohé z nich byly ozdobeny několika michelinskými hvězdami a on sám v průběhu let získal nejedno významné kulinářské ocenění. Nelze se proto divit, že nakonec zakotvil na proslulém Azurovém pobřeží v příjemném luxusním hotelu Cap Estel. Zde pracuje jako šéfkuchař (chef exécutif). Pro Bageterii Boulevard připravil pro letošní zimu menu, které v sobě spojuje inspiraci voňavým Středomořím i trochou zajímavé exotiky.
„“
Kari zase podtrhne chuť bagety s kuřecí rolkou, která je doplněné salsou a řeřichou. Druhá „zimní“ bageta nabídne proslulou středomořskou lahůdku, známou hlavně z italské kuchyně. Jedná se o vitello tonnato, tedy plátky telecího v tuňákové omáčce, s rukolou a parmazánem. O vůně a chuti slunného jihu nebude ochuzeno ani tradiční FIT menu. Pro ně připravil Patrick Raingeard opečený tmavý dýňový chléb s plátky uzených kachních prsou s celerovou remuládou. Ale především pak typickou středomořskou pochoutku z okolí Nice, kterou je „pan bagnat“. V Bageterii Boulevard ji můžete ochutnat pod názvem Focaccia a la Nice.
DRŮBEŽÍ SE ZÁZVOREM
drůbeží bujon s kousky kuřecího masa, zázvorem, sezamem a citronovou kůrou
VITELLO TONNATO
plátky telecí kýty s tuňákovou omáčkou, doplněné kapary, rukolou a hoblinkami parmazánu
KACHNÍ PRSA S CELEREM
toustovaný dýňový chléb plněný celerovou remuládou a plátky uzených kachních prsou
FOCACCIA À LA NICE
focaccia dle tradiční receptury, tuňák, ančovičky, bazalka, vejce, černé olivy, rajčata, ledový salát a olivový olej