Patrick

V našem zimním menu okořenil šéfkuchař Patrick Raingeard vůně Středomoří ještě špetkou exotických ingrediencí. Určitě i proto, že chladné zimní měsíce potřebují onu kapku něčeho pro zahřátí, v podobě kari nebo zázvoru. Ten například dotváří rafinovanou chuť lahodné drůbeží polévky. 

Patrick Raingeard

V našem zimním menu okořenil šéfkuchař Patrick Raingeard vůně Středomoří ještě špetkou exotických ingrediencí. Určitě i proto, že chladné zimní měsíce potřebují onu kapku něčeho pro zahřátí, v podobě kari nebo zázvoru. Ten

Patrick Raingeard, rodák z bretaňského města Nantes, už od dětství toužil proniknout do tajů kuchařského umění. O tom, že se mu to skutečně povedlo, svědčí plejáda vyhlášených francouzských restaurací, ve kterých působil. Mnohé z nich byly ozdobeny několika michelinskými hvězdami a on sám v průběhu let získal nejedno významné kulinářské ocenění. Nelze se proto divit, že nakonec zakotvil na proslulém Azurovém pobřeží v příjemném luxusním hotelu Cap Estel. Zde pracuje jako šéfkuchař (chef exécutif). Pro Bageterii Boulevard připravil pro letošní zimu menu, které v sobě spojuje inspiraci voňavým Středomořím i trochou zajímavé exotiky.

 

„“

Kari zase podtrhne chuť bagety s kuřecí rolkou, která je doplněné salsou a řeřichou. Druhá „zimní“ bageta nabídne proslulou středomořskou lahůdku, známou hlavně z italské kuchyně. Jedná se o vitello tonnato, tedy plátky telecího v tuňákové omáčce, s rukolou a parmazánem. O vůně a chuti slunného jihu nebude ochuzeno ani tradiční FIT menu. Pro ně připravil Patrick Raingeard opečený tmavý dýňový chléb s plátky uzených kachních prsou s celerovou remuládou. Ale především pak typickou středomořskou pochoutku z okolí Nice, kterou je „pan bagnat“. V Bageterii Boulevard ji můžete ochutnat  pod názvem Focaccia a la Nice.

DRŮBEŽÍ SE ZÁZVOREM
drůbeží bujon s kousky kuřecího masa, zázvorem, sezamem a citronovou kůrou

VITELLO TONNATO
plátky telecí kýty s tuňákovou omáčkou, doplněné kapary, rukolou a hoblinkami parmazánu

KACHNÍ PRSA S CELEREM
toustovaný dýňový chléb plněný celerovou remuládou a plátky uzených kachních prsou

FOCACCIA À LA NICE
focaccia dle tradiční receptury, tuňák, ančovičky, bazalka, vejce, černé olivy, rajčata, ledový salát a olivový olej

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz