V Boulevardu se pro přípravu masa používá moje oblíbená lázeň sous vide. Tahle původem francouzská kuchařská technika, při níž se potraviny připravují ve vakuu uvnitř vodní lázně, zachová masu přirozenou chuť, živiny i šťávu. Maso je pak božsky křehké a šťavnaté.
"Na food fotografiích si dávám záležet. Mají jednu jedinou úlohu, a to vyvolat v lidech pocit, že jídlo na obrázku prostě musí ochutnat," usmívá se Markéta, která vlastnoručně připravila i nafotila podzimní CHEF MENU Bageterie Boulevard.
Markéta Pavleje miluje vaření. Svoji kuchařskou vášeň sdílí s fanoušky ve vlastním blogu Kitchenette. Originální a lehkou rukou psané recepty klasických jídel, exotiky nebo sladkých dobrot doplňuje vlastnoručně pořízenými fotografiemi, což je její další láska. "Na food fotografiích si dávám záležet. Mají jednu jedinou úlohu, a to vyvolat v lidech pocit, že jídlo na obrázku prostě musí ochutnat," usmívá se Markéta, která vlastnoručně připravila i nafotila podzimní CHEF MENU Bageterie Boulevard. Není to náhoda, živí se také jako profesionální food fotografka.
„V životě nejraději vařím pro svou rodinu. Tímhle menu vás tedy tak trochu zvu domů :-) A stejně jako doma, i v Boulevardu bylo mým hlavním cílem připravit zdravá a chutná jídla, která si opravdu užijete. “
Při přípravě menu jsem čerpala hlavně z českého prostředí a atmosféry podzimní sezony. Snažila jsem se vystihnout chutě a kombinace, které mám sama ráda. Proto můžete ochutnat například kozí sýr a ořechy v karamelu, ve víně marinovanou hrušku s gorgonzolou, líčka, polévku z batát a čočky nebo tuňákovou pomazánku s klíčky. Dalo by se říci, že ta jídla reprezentují kuchyni v mém podání. Doufám a věřím, že jídla rozesmějí vaše chuťové pohárky a potěší vás.