Probuďte se do voňavé Provence s nejnovějším Chef menu. Ochutnáte hned dvě prémiové bagety plné toho nejlepšího, co tato oblast nabízí.
Jean-Charles Berger
Jean-Charles Berges je rodilý Pařížan. Paříž mu ale nebyla dost velká a tak procestoval a vařil po celé Francii.
Nebojte se, za Jeanem-Charlesem nemusíte daleko, se svou ženou Petrou totiž vede vyhlášenou restauraci v Dejvicích Bistro à Table!, kde se specializují, jak jinak, než na klasickou francouzskou kuchyni.
„Rád používám klasické Provence chutě a vůně jako jsou rozmarýn, tymián, levandule a další.“
Kuře s Tapenádou
Kuře s provensálskými bylinkami, tapenáda z černých oliv a levandule, sýr Cantal, pečené červené papriky, dresink a směs salátu Mesclun.
Telecí s Ratatouille
Pečené telecí, ratatouille, lilkový kaviár, sýr Tome du Lomont, rukola a hořčičný dresink.
Tuňák, zelené fazolky, cherry rajčata, olivy, ančovičky, vajíčka, nakládaná cibulka, salátové listy a dijonský dresink
Dýňový chléb s treskou
Pomazánka z tresky, šafránová rouille omáčka, grilovaná cuketa, zelené fazolky a rukola na dýňovém chlebu
Provensálský wrap
Vajíčka, zelené fazolky, cherry rajčata, olivy, nakládaná cibulka, salátové listy a dijonský dresink
Suroviny typické pro Provence
Levandule
Nejvýraznějším symbolem Provence jsou lány levandule.
Salát mesclun
Jedná se o jemnou listovou zeleninu. Samotné slovo mesclun znamená "důkladně promíchat". První známá zmínka o této salátové směsi byla zaznamenána koncem roku 1970 v Nice ve Francii. Tam francouzští zemědělci přinášeli na trh zelené salátové směsi, které pak prodávali.
Sýr cantal
Ve středu je měkký a krémový sýr s tlustou kůrkou na povrchu pochází z jižní Francie. Sýr je formovaný do válců o průměru 30 cm a uzrává asi 3 měsíce. Tento sýr svou chutí mírně připomíná cheddar a voní po půdě.
Sýr Tome du Lomont
Sýrová specialita potřená bílým vínem a kořením. Chuť "Tome du Lomont" je jedinečná, pochází ze zachované a divoké přírody pohoří Jura, která dává výbornou chuť kravského mléka z kterého je sýr vyroben.