Šéfkuchař Stefan Stefanov je rodák ze Sofie s vášní pro jídlo a vaření. Momentálně v Čechách nenajdete kuchaře, který by balkánskou kuchyni uměl lépe.
Za svůj kuchařský život sbíral zkušenosti v prestižních restauracích a hotelech v Bulharsku a Anglii a nakonec se usadil v Čechách, kde působí už 14 let jako konzultující kuchař pro velké cateringové společnosti. V kuchyni Perfect Canteen ho můžete zahlédnout po boku známe dvojice českých šéfkuchařů Filipa Sajlera a Martina Staňka.
Nesmíme zapomenout zmínit, že mimo jeho velkolepé kuchařské nadání hraje i báječně na akordeón. Jeho kreativní zábavnou a společenskou osobnost jsme si stejně jako nové Balkánské Chef menu jednoduše zamilovali a věříme, že to budete mít stejně :-).
„“
Kjufte s ajvarem
Tradiční bulharské masové placičky, ajvar z lilku a pečených paprik, sýr kaškaval, dresink a salát.
Kuřecí souvlaki s tzatziki
Pečené kousky kuřecího masa v bylinkovo – jogurtové marinádě, čerstvý balkánský sýr, tzatziki, okurka a rukola
Polévka Tarator
Tradiční studená polévka z bílého jogurtu, salátových okurek, čerstvého kopru a olivového oleje, podávaná se sekanými vlašskými ořechy.
SLOVNÍČEK POJMŮ
KJUFTE - výrazně ochucené masové kuličky
AJVAR - omáčka z pečeného lilku, papriky a česneku
KAŠKAVAL - aromatický ovčí sýr
SOUVLAKI - na jehle grilované kousky masa
TZATZIKI - tradiční balkánská studená omáčka z okurek, jogurtu a čerstvého kopru