Strč hlad do kapsy
s mobilní aplikací BB

 
 
BURGUNDSKÉ CHEF MENU

BURGUNDSKÉ CHEF MENU

Remi Decroix

Remi Decroix

Rémi Decroix sice pochází z Lille, města severně od Paříže, ale za svůj domov už nyní považuje Vysočinu.

Své kuchařské dovednosti zdokonaloval v restauracích po celém světě, včetně Francie, USA, Norska a Švýcarska. Vedl kuchyň pražského Bistrot de Marlene, které jako první v České republice získalo michelinskou ocenění Bib Gourmand.

Dnes Rémi Decroix využívá své více než 30leté zkušenosti ve vlastní restauraci – Bistrot de Papa. Jeho rodinný podnik, kde připravuje veškerá jídla osobně, bývá obsazen týdny dopředu. Přímo v útulném interiéru jeho chalupy v Horních Dubenkách mohou hosté ochutnat francouzské klasiky jako jsou pečení šneci, žabí stehýnka, cibulačka, hovězí po Burgundsku nebo i další recepty ze sezonních surovin.

V jeho menu se objevuje maso z místních farem, suroviny z okolí i například houby, které sám rád sbírá v okolních lesích. Rémi preferuje tradiční a jednoduchá jídla, ve kterých vynikne chuť.

BURGUNDSKÉ CHEF MENU

Hovězí po Burgundsku

Hovězí po Burgundsku

Hovězí na červeném víně s plátky slaniny a žampionů, marinovaná cibule, polníček a dresink z hrubozrnné hořčice

DIJONSKÉ KUŘE S CHŘESTEM

DIJONSKÉ KUŘE S CHŘESTEM

Plátky prsou francouzského kuřete z oblasti Saint-Brieuc, zelený chřest, vajíčko, máslo s cornichonkami, jarní cibulka, ředkvičky, rukola a dresink z dijonské hořčice

POLAR BREAD S ČOČKOVÝM HUMMUSEM

POLAR BREAD S ČOČKOVÝM HUMMUSEM

Lehký a nadýchaný švédský Polar bread s hummusem z červené čočky, sušenými rajčaty, salátovou okurkou, rukolou, polníčkem a salátem little gem

SALÁT S KOZÍM SÝREM

SALÁT S KOZÍM SÝREM

Čerstvý kozí sýr s rajčatovou marmeládou, rukola, baby špenát, little gem a cherry rajčata s vinaigrette, grilované tortilla chipsy

Krém z medvědího česneku

Krém z medvědího česneku

Hladký smetanový krém z medvědího česneku a brambor, krutony

 

Předchozí chef menu

Irské Chef menu Istanbulské Chef Menu Katalánské Chef menu Zapomenuté recepty z 60. let Belgické Chef menu Chef menu Balkán Chef menu Provence Švýcarské Chef menu Chef menu z Farmy Trentino Chef menu Dánské Chef menu Izraelské Chef menu Pyrenejské Chef menu Slovenské Chef menu Marcela Ihnačáka Portugalské Chef Menu Italské Chef Menu z Piemontských vinic Tyrolské Chef Menu Britské Chef menu Saint-Tropez Chef Menu Chef menu z Apulie Zimní Chef menu mistra české kuchyně Skandinávské Chef Menu Toskánské chef menu Jaro v Marche Alpské Chef Menu Martina Kortuse Chef menu Miroslava Kaliny Greek Style Asijské chef menu Rakousko-uherské zimní chef menu Hvězdná zima

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz